MENU
 
 

  • slika_1_jTN.JPG
 

10.10.2017. Devetnaesti Business cafe u Sarajevu Jesmo li dovoljno hrabri?!

 

2017-09-28 09:06:56

Sarajevo, 28.septembar 2017. Iz agencije Global Market Solutions najavljuju devetnaesti Business cafe u Sarajevu koji će se održati  10.oktobra u Atrium sali hotela Europa sa početkom u 18,00 sati,

Nakon ljetne pauze Business cafe jedinstveni networking event nastavlja sa svojim misijom širenja pozitivne energije s ciljem razvijanja  poduzetniče klime.

Na 19. Business cafeu svi prisutni će imati  priliku poslušati priče koje insprišu i dokazuju da je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj je moguće proizvoditi proizvode dostojne plasmana na  svjetsko tržište.

O prilikama i izazovima s kojima se susreću poduzetnici u Bosni i Hercegovini  govorit će gospodin Senajid Husić  i Amar Mušeljić.

Senajid Husić je direktor konfekcijske-modne kompanija Bontex iz Maglaja. Bontex se bavi proizvodnjom muških i ženskih košulja i svoje proizvode plasira na Evropsko tržište: Švicarsku, Njemačku, Austriju, Italiju, Sloveniju i druge. Nakon jedanaest godina rada i zalaganja, „ BONTEX“ zapošljava oko 250 radnika u koje spada poprilično mlad i ambiciozan kadar. O važnosti organizacije i humanom sistemu upravljanja govorit će gospodin Senajid koji vjeruje da u kompanijama gdje je  zdrava radna klima, tu mora biti I uspjeha.

Amar Mušeljić je mladi poduzetnik  i vlasnik novoosnovane kompanije AM ISKRA iz Kaknja. AM ISKRA  je jedina kompanija u Bosni i Hercegovini za proizvodnju LED sijalica. O razlozima pokretanja biznisa te sticanju uslova za uplovljavanje u poduzetniče vode ispričat će nam Amar i time pokušati ohrabriti sve prisutne da je sve je moguće sad i ovdje.

Zainteresovani za event mogu se prijaviti putem emaila info@gms.ba.  Ulaz na event je besplatan, a broj mjesta ograničen.

Sponzori ovog eventa su BH Telecom, Domoinvest i Udruženje privrednika Pozitiv, a medijsku podršku su pružili poslovni portal Akta.ba, radio RSG i Antena Sarajevo, portal RadioSarajevo.ba, Oslobođenje, Media marketing i magazin Reunion.