MENU
 
 

Suad Ećo, Ećo company / Inside by Ećo

 

2015-07-29 13:50:58

Suhad Ećo je jedan od onih mladih ljudi koji vrlo rano ima viziju i već urođen poduzetnički duh. 2002. godine kada je završio Ekonomski fakultet u Sarajevu. U potrazi za poslom odlazi kod brata u Njemačku. Kako u Njemačkoj nije ispunio svoja očekivanja, za nekoliko mjeseci se vraća u BiH i pokreće zajedno sa bratom malu trgovinu namještajem u kojoj su prodavali isključivo talijanski i njemački namještaj. Za četiri  godine razvili su posao i već 2006. godine pokreću proizvodnju i otvaraju pogon za proizvodnju namještaja u kojem je radilo pet-šest ljudi. Krajem 2009. godine, početkom 2010. godine nastalo dvadesetak novih modela iz pogona Ećo-Company. Krajem 2013. godine ova kompanija je krenula u rebrendiranje vizuelnog identiteta, od Inside by Ećo, prema Inside – Furniture & Interior Design. Kao kruna uspješnog poslovanja, u 2013. godini dolazi priznanje Superbrands u industriji namještaja.

Danas Ećo company izvozno je orijentisana kompanija koja oprema hotele sa 5 zvjezdica u Njemačkoj, Hrvatskoj I drugim zemljama

Suhad Ećo smatra da nedostaje kvalifikovane radne snage, te je ponukad time osnovao Centar za specijalističke edukacije 'Format' krajem 2012. godine. Za centrom ovakvog tipa ukazala se potreba jer u industriji namještaja u BiH ne postoji neformalno obrazovanje koje pruža dobru edukaciju i potporu kadrovima koji su joj potrebni. Shvativši to, odlučili su da obučavaju mlade ljude i usavršavaju radni kadar na svim nivoima (od dizajnera, arhitekata, menadžera, tapetara, stolara, lakirera itd).

Pored poslovnih uspjeha, koji su veći iz godine u godinu, Suhad je i ponosni otac četvero djece.

Suhad Ećo je bio govornik osmog Business cafe -a. održanog 9.7.2015.godine, u hotelu Europe u Sarajevu.

"Ako imate kvalitetnu sirovinu kao mi u BiH, modernu tehnologiju koja prati svjetske standarde te kvalitetan kadar koji razumije zahtjeve tržišta, uspjeh neće izostati." (Suhad Ećo, Business cafe)