MENU
 
 

Senajid Husić, BONTEX

 

2017-10-18 11:25:14

Senajid Husić je direktor konfekcijske-modne kompanija Bontex iz Maglaja. Bontex se bavi proizvodnjom muških i ženskih košulja i svoje proizvode plasira na Evropsko tržište: Švicarsku, Njemačku, Austriju, Italiju, Sloveniju i druge. Nakon jedanaest godina rada i zalaganja, „ BONTEX“ zapošljava oko 250 radnika u koje spada poprilično mlad i ambiciozan kadar. 

“Saznao sam da 40% tekstilnog tržišta u Švicarskoj opslužuje Njemačka, a da Njemačka uvozi iz Maglaja, Žepča i Tešnja,  pomislio sam zašto ja ne bih presjekao taj put i iz rodnog grada Maglaja uvozio direktno za Švicarsku” kazao je Husić.

Gospodin Husić je na Business cafeu ispračao i o izazovima sa kojim se susretao sa posebnim osvrtom na ljudske resurse te istakao da Bontex sada ima cc 270 zaposlenika, i da je riječ o hrabrim mladim ljudima na kojem mu i Evropa zavidi.

Za kraj je poručio da je naše tržište srce Evrope, zahvaljujući geografskom položaju i da to treba iskoristiti na način upoznavanja potencijala kojeg posjedujemo, međusobnim povezivanjem i efikasnijim djelovanjem prema inostranstvu.