MENU
 
 

Održan 26. Business cafe u Sarajevu - Zadovoljstvo je u realnim ciljevima biznisa

 

2019-10-04 06:42:13

Govornici su bili gospodin Jasmin Ahmić vlasnik kompanije Dizart i gospođica Zerina Gegić vlasnica kompanije Zizza doo .

Gospođica Zerina Gegić je mlada poduzetnica koja je još tokom studiranja na ekonomskom fakultetu, odlučila da pokrene vlastiti biznis.

Na upit kako se nosi sa izazovima žene u biznisu Zerina je rekla „Od početka sam znala da me čeka težak put, sa puno prepreka i odricanja ali to je dio svakog posla. Kada radite posao koji volite, onda se te prepreke čine lakšima. Svako ima periode u životu u kojima ne ispunjava ono što je zamislio. Ja se tada prisjetim zašto sam započela ovaj posao, zašto ga volim i svih uspjeha koje sam postigla i prepreka koje sam prevazišla. Na taj način skupim snagu i  dobijem vjetar u leđa.“

Drugi govornik bio je gospodin Jasmin Ahmić.  Radim ono što volim i zbog toga ne gledam to kao na neki biznis nego uživanje. Prije više od deset godina počeli smo sa proizvodnjom cnc mašina i lasera. Proizvode uglavnom izvozimo i nisam imao potrebe za  medijskim eksponiranjem. Moja reklama je zadovoljan klijent, kazao je Ahmić.

Osim cnc mašina i lasera trenutno je u razvoju i projekat sa robotima te su već kupili jedan robot na kojem rade, kazao je Ahmić. 

Za kraj svog gostovanja gospodin Ahmić je mladim poručio da bez obzira šta vas uče gledajte da vaši ciljevi budu realni u suprotnom nikad nećete biti zadovoljni