MENU
 
 

Irfan Redžepagić, sportski menadžer Edina Džeke

 

2015-07-29 11:17:09

Irfan Redžepagić je bosanskohercegovački sportski menadžer jednog od najboljih bh.fudbalera ikada – Edina Džeke.

Počeo je raditi već od 16. godine života, kad je radio razne poslove, često i one teške fizičke, ali, kako kaže, to mu je pomoglo da definira svoj cilj u životu jer je kroz to iskustvo znao čime se ne želi baviti u budućnosti.

Fudbalom se počeo baviti tako što je, na nagovor oca, postao fudbalski sudija. Kroz taj posao zavolio je sport i prepoznao potencijal u sportskom menadžmentu. Naravno, danas ga svi poznaju kao menadžera našeg dijamanta, kapitena bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije – Edina Džeke. Kako ističe Redžepagić, sve je počelo na utakmici koju je upravo on sudio, Željezničar – Olimpic gdje zapazio Džeku. Njihova uspješna priča počinje tada, a traje već deset godina.

Irfan Redžepagić je bio govornik na petom Business cafe - u, održanom 26.11.2014.godine u hotelu Europe u Sarajevu.

"Najbitnije je odrediti cilj, imati vjeru u sebe i samopoštovanje i nikad ne odustajati od odabranog puta već istrajati u ostvarenju cilja koliko god teško djelovalo. Pritom, nikad ne treba uzimati nešto tuđe i da prema svakome  treba biti čovjek, a ostalo će kad-tad doći na svoje." (Irfan Redžepagić, Business cafe)