MENU
 
 

Fuad Strik, Strik Consulting

 

2015-07-29 11:06:37

Poslovnu karijeru je započeo u Energoinvestu, gdje je 1984. godine, ispred IRIS-a poslao projekat za prijavu na tender u Kini bez finalnog odobrenja nadređenih. Fuad Strik vjeruje da nije dobar uposlenik onaj koji uradi samo ono što mu je rečeno tako da se i sam time vodio kroz karijeru, a njegovo preuzimanje rizika za prijavu na tender je naposljetku donijelo Energoinvestu milionski projekat, a njemu  menadžersku poziciju u IRIS-u.

Fuad Strik je napustio Energoinvest 1991. godine da bi pokrenuo privatni biznis, ali je ta uspješna priča prekinuta ratom. U augustu 1994. godine napušta Sarajevo i odlazi u Beč gdje počinje raditi u austrijskoj kompaniji kao odgovorna osoba za sklapanje poslova s Rusijom. Ovaj period života pamti kao izuzetno težak, ali je to ujedno period u kojem je puno toga naučio. Ističe da svaki put kad u određeni posao uložite maksimalan trud i napor rezultat sigurno neće izostati. U njegovom slučaju to je ponuda za poziciju direktora multinacionalne kompanije Coca-Cola. Vratio se u BiH kao „general manager“ Coca-Cole gdje je vrijedno ispunjavao poslovne planove i osiguravao godišnji rast kompanije. 

Samoincijativno je napustio Coca-Colu i osnovao kompaniju Strik Consulting čiji je vlasnik i menadžer i danas. Gospodin Strik je i počasni konzul Finske.

Prijatelji gospodina Strika su istakli da je za njegov uspjeh zaslužna prvenstveno njegova etika i dosljednost u poslu.

Fuad Strik je bio govornik četvrtog Business cafe - a, održanog 30.9.2014.godine, u hotelu Europe u Sarajevu.

"Ako menadžeri žele da njihovi uposlenici daju svoj maksimum moraju raditi više od njih. Ako želite biti dobri menadžeri, morate razmišljati kao vlasnici." (Fuad Strik, Business cafe)