MENU
 
 

Fahrudin Ćatović, akta.ba (ex: ekapija.ba)

 

2015-07-29 11:22:35

Fahrudin Ćatović je čovjek koji je preživio više ranjavanja i dvije kliničke smrti te ostao bez obje noge. Uprkos svemu zajedno sa suprugom je izgradio uspješnu poslovnu priču i ponosno stoji iza vodećeg poslovnog portala u Bosni i Hercegovini danas pod nazivoma akta.ba (donedavno svima poznat pod imenom ekapija.ba). Početkom novog stoljeća radio je na razvijanju radijske mreže u našoj državi i zajedno sa grupom Zabranjeno pušenje je radio na unapređenju bh. muzičke scene. Nedugo nakon toga karijera ga je odvela do saradnje s bendovima iz Hrvatske i Slovenije, gdje su aktivno radili na promoviranju rock muzike regiona. Gospodin Ćatović je nakon pet godina provedenih na muzičkoj sceni regiona shvatio da je vrijeme za promjene i okrenuo se mirnijem načinu života sa suprugom.

Prije osam godina zajedno pokreću nešto novo - portal namijenjen kompanijama u Bosni i Hercegovini. Početak, kao i svaki u našoj državi je bio težak, ali uz pomoć četiri poslovna partnera uspješno razvija posao – portal koji je posjetiocima nudio posljednje informacije o javnim nabavkama.

Taj portal prerastao je u vodeći informativni poslovni portal u Bosni i Hercegovini zahvaljujući napornom radu i dobrom odnosu s klijentima. Poslovni portal eKapija.ba danas broji 18 uposlenih, od čega je 17 žena. 

Fahrudin Ćatović je bio govornik šestog Business cafe -a, održanog 19.12.2014.godine u hotelu Europe u Sarajevu.

"Uvijek pokušajmo dati svoj maksimum u onome što radimo, jer prvo moramo nešto dati kompanijama da bismo mogli očekivati nešto zauzvrat. Stoga, recept za uspjeh je – rad, red i disciplina." (Fahrudin Ćatović, Business cafe)