MENU
 
 

Đemal Memagić, ALMA-RAS

 

2015-07-29 11:25:53

Đemal Memagić je bio radnik u fabrici trikotaže OLA, koja je svojevremeno propala te je morao pronaći novi izvor prihoda kako bi opskrbio svoju porodicu. 1998.godine pokrenuo je malu porodičnu firmu za proizvodnju finog rublja u svom rodnom Olovu -  ALMA-RAS.

Memagić je jedan od onih poduzetnika koji su krenuli od temelja motiviran činjenicom da mora obezbijediti porodicu, malim koracima, sa nekoliko šivaćih mašina u malom prostoru i vjerom u uspjeh. Poduzetnik je postao nakon 40-te godine, a nakon 11 godina je ubrao prve plodove rada. Danas, vlasnik je nekoliko pogona u Olovu, Varešu, Srebrenici i Visokom, zapošljava 800 radnika, te se nada da će taj broj ove godine porasti na 1000, s obzirom da je u toku izgradnja pogona u Visokom. Proizvode preko 10 miliona artikala godišnje. Danas proizvode fino rublje za žene i djecu, kao i za muškarce pod brendom MANNERS, te odnedavno i sportsku opremu. Kvalitet Alma Ras-a je dostatan kompanija poput Dolce&Gabanna, Triumph, Calzedonia, za koje proizvode donji veš.

Đemal Memagić je bio jedan od govorniak na sedmom Business cafe - u, održanom 7.5.2015.godine, u hotelu Europe u Sarajevu.

"U biznisu ne teče med i mlijeko. Važno je shvatiti šta je do vas i šta možete promijeniti. Na početku sebi kažite da nema radnog vremena. Naravno, čini se sigurnije zaposliti se u državnoj službi, ali taj put vam ne omogućava lični razvoj niti izazov. " (Đemal Memagić, Business cafe)