MENU
 
 

  • fb_post_7a7.png
 

26. BUSINESS CAFE - INOVATIVNOST, KRATIVNOST I PODUZETNOST

 

2019-09-24 07:59:06

 Agencija Global Market Solutions u  srijedu  02.10.2019. u Atrium sali hotela Evropa sa početkom u 18,00 sati organizuje dvadesetšesti Business café, događaj  na kojem se već šest godina zaredom pričaju uspješne i pozitivne poslovne priče iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj put na Business cafeu pričat će se o izazovima proizvodnje u Bosni i Hercegovini, izvozu i prodaji.

Gosti govornici eventa su gospodin Jasmin Ahmić i gospođica Zerina Gegić. Spoj iskustva i mladosti  iz dvije potpuno različite proizvodne djelatnosti  donijet će nezaboravno iskustvo svim prisutnim.

Jasmin Ahmić je vlasnik kompanije Dizart koja je 2006. godine proizvela prvu CNC mašinu, a do danas iza sebe ima preko 170 mašina koje su prodate u četiri zemlje bivše Jugoslavije, pet zemalja EU, te u Ameriku i Australiju. Dizart je nastao iz hobija u garaži porodične kuće, a danas ima kupce širom svijeta i svoje poslovanje nastavlja u  obrazovnom centru koje se nalazi u sklopu Centra za edukaciju,sport i rekreaciju Safet Zajko.

Gospodin Jasmin za sebe kaže da nije neki veliki biznismen i da je kod njega sve anegdota, a kako je uspio Dizart dovest do trona saznat ćemo na samom eventu.

Zerina Gegić je vlasnica kompanije Zizza doo iz Tuzle. Kompanija ZiZZa je prva kompanija u Bosni i Hercegovini koja se bavi ručnom proizvodnjom obuće. Proizvodi ZiZZA svoje mjesto su pronašli kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Zerina će sa prisutnim podjeliti svoj ulazak u poduzetničke vode, pronalazak niše te šta joj daje snagu pri izazovima sa kojim se susreće.

Ulaz na event je slobodan, a broj mjesta je ograničen te je  potrebno svoj dolazak  registrovati  putem emaila info@gms.ba.

Pozivamo sve poduzetnike i potencijalne poduzetnike  da budu dio ovog druženja i da međusobnim umrežavanjem  nastavimo širiti pozitivne priče.

Event su podržali Domoinvest, hotel Europa, RSG radio, Oslobođenje, Akta.ba i portal Radiosarajevo.ba.